Start > Dräkter

Dykardräkter

När man dyker med tuber behöver man också ha någon form av dykardräkt. Det finns ett antal att välja mellan, men att vara helt utan dykardräkt är inte någon vanligt. I Sverige, här uppe i norr, finns det en viktig aspekt på om man ska ha en dräkt eller inte, eller vilken typ av dräkt man ska välja, och det är kylan vi har.

Vet du vad en neoprendräkt är? Ska du ha en våtdräkt eller en torrdräkt? Vad behöver jag för att inte frysa? Det finns mycket att tänka på när du ska börja titta efter en dykardräkt. Vi ska här försöka leda dig igenom alla delar av en dykardräkt, och vad du behöver tänka på.

Fördelar och nackdelar med olika dykardräkter och tillbehör

Vi vill alla ha en så trevlig dyktur som möjligt, med så lite bekymmer som möjligt. För att du ska lyckas åstakomma detta behöver du veta lite mer om vilka fördelar och nackdelar de oika dykardräkterna och de olika tillbehören har. Alla typer har fördelar och alla typer har nackdelar, det är du själv som ska avgöra vad som passar just dig. Ofta kan storleken på plånboken vara en faktor som väger rätt så tungt, och då är det ännu viktigare att du vet mer om dykutrustningar.

Material

Vilka material är dykardräkterna och tilläggsprodukterna tillverkade av? Och vad har dessa material för fördelar och nackdelar? Kniviga frågor att besvara om man inte är en inbiten dykare, men vi ska försöka hjälpa dig med detta så gott vi kan.

Tillbehör och viktiga detaljer för dykardräkterna

Här kommer en liten lista på de vanligaste tillbehören och de viktigaste detaljerna på en dykardräkt.Läs mer : Dykardräkt på Wikipedia


dykutrustning.org
       
dykutrustning.org