Start > Stilla havet > Cocos Islands & Malpelo Islands

Dykresa till Cocos Islands & Malpelo Islands

Cocos Island som ligger utanför Costa Ricas Stilla havskustär en frodig och grön ö. Den är tre kilometer bred och åtta kilometer lång. Den är världens största obebodda ö (24 kvadratkilometer). 506 km utanför Buenaventura i Colombia ligger Malpelo Island.Enorma koncentrationer av Silky sharks

Cocos Island och Malpelo är en fantastisk destination som erbjuder den erfarne dykaren otroliga upplevelser. Den enorma koncentrationen av Silky sharks är nog det mest spektakulära på dessa öar. Silky sharks blandar sig ofta med stora stim av hammarhajar - tillsammans bildar de enorma hajstim. Öarnas häpnadsväckande artrikhet är ett av de mest karaktäristiska kännetecken för dessa öar.

Dyk och möt de riktigt stora fiskarna

Till Malpelo och Cocos Island åker man främst för att möta de riktigt stora fiskarna, inte för att se färgsprakande korallrev. Här kan man se oräkneliga mantor, vitfenade revhajar, tonfisk och valhajar. Och framförallt enormt stora stim med hammarhaj och Silky sharks.

Inget ställe att dyka på för nybörjare

Dykningen vid Cocos Island och Malpelo är inget för en nybörjare, utan den är avancerad och tuff. Vattnet är mycket strömt och det är alltid dyningar. Det är också så att det finns inga hus eller hotell på ön. Besökarna får gå iland endast när vädret tillåter, då för att simma i någon av de många vattenfall som finns på Cocos Island och för att vandra genom djungeln. Det är endast med liveaboard som dykningen på Cocos Island och Malpelo är tillgänglig.
dykutrustning.org
       
dykutrustning.org