Start > Asien > Filippinerna

Dykresor till Filippinerna - 34000 km2 korallrev

Runt Filippinerna, med cirka 34000 km2 korallrev, hittar man en enormt stor artrikedom av både fiskar och koraller. Det finns havsormar, frogfish och pipefish, nakensnäckor i regnbågens alla färger, muränor, sköldpaddor, mantor, barracudor, hajar och enorma mängder av mjuka och hårda koraller. Runt Filippinerna är dykningen väldigt varierande med grottor, trädgårdar, väggar och (inte minst) finns en vrakkyrkogård från andra världskriget.Filippinernas intressanta historia

Filippinerna har en dramatisk och spännande historia lagd bakom sig och utgörs av 7101 öar. Det var spanjorerna som upptäckte landet på 1500-talet och det blev senare en spansk koloni som namngavs till Filippinas, efter dåvarande kungen i Spanien, Philip II. Under Det senaste århundradet har USA haft ett stort inflytande över Filippinerna, vilket relaterar i att en stor del av befolkningen talar engelska. Filippinerna är känt för deras härliga vita stränder, de goda dykarförhållandena, det vänliga folket och deras stora gästfrihet. Landskapet är omväxlande med frodig grön djungel, underbara stränder, höga berg och vackra risterrasser.

Enorm artrikedom att se för dykare

Landet är uppdelat i mer än 7000 öar som ligger utströdda över drygt två miljoner kvadratkilometer. Där kan man uppleva några av världens rikaste och mest varierade undervattensmiljöer.

Filippinernas 34000 km2 med korallrev och med drygt 3000 olika fiskarter samt många andra fantastiska djur gör att det finns en enorm mängd variationer av olika arter gör reven på Filippinerna. Detta medför självklart att Filippinerna är otroligt populära bland dykare. En av de saker som gör dykningen på Filippinerna så populärt, är för de goda möjligheter som finns att få se manta, valhaj och många andra olika sorters haj.Varför en dyksemester till Filippinerna?

Anledningarna är många till att välja just Filippinerna som resemålet för din dyksemester. Det är obeskrivbar undervattensvärld runt Filippinerna. Området mellan Filippinerna, Borneo och Nya Guinea har jordens mest artrika hav. Här möts undervattenslivet från Stilla havet och Indiska oceanen, samtidigt som strömmarna från djupet mellan de vulkaniska öarna för upp näringsrikt vatten och bidrar till det enormt rika livet i havet.Läs mer : Filippinerna på Wikipedia


dykutrustning.org
       
dykutrustning.org