Start > Asien > Malaysia

Dykresor till Malaysia - en del av Borneo

Denna enorma ö, som vi kallar Borneo, är delad mellan tre länder. Malaysia, Indonesien och Brunei. Borneo är en av de få platser i världen där det fortfarande lever mycket primitiva stammar och de praktiserade till helt nyligen kannibalism. Ön bjuder bl a på trekking i djungeln och på berg, besök hos orangutanger och näsapor samt flodkryssningar.Borneo är nog en het kandidat om någon ska bli kallad, världens bästa ställe att dyka på. Det vimlar av hajar, mantor och massor med sköldpaddor. Detta är bara några av djuren du har stor chans att möta på Borneo.

Lankayan, Layang Layang och Sipadan Island

Lankayan

Lankayan är en ö som ligger i Sulu-havet, ungefär en timme med båt från Sandakan. Lankayan är med sina långa vita sandstränder och sin tropiska vegetation ett lugnt och orört paradis. Valhajen kommer ofta på besök under perioden mars till maj. Valhajen - den ultimata hajen att träffa för oss dykare.

Layang Layang

Shallow Reef (som är det engelska namnet) eller Layang Layang, ligger mitt i Sydkinesiska sjön, cirka 30 mil norr om Kota Kinabalu. Med 13 väldigt fina korallrev och drop-offs på 2 000 m är detta en av sydostasiens populäraste dykdestination. Hård- och mjukkoraller av olika färger och sorter, samt en sikt på 40-50 m gör Layang Layang så populär.

Sipadan Island

Utanför Borneos östra kust ligger Sipadan Island och den blev kallad ”en sällsynt pärla” av Costeau. Ön kallas ofta ”Sköldpaddornas Kyrkogård” då massor av grottor under ön är fyllda med hundratals skelett efter sköldpaddor. Sipadan Island har massvis med hajar, sköldpaddor, barracudor och fantastiska väggar.Läs mer : Malaysia på Wikipedia


dykutrustning.org
       
dykutrustning.org