Start > Stilla havet > Palau

Dykresor till Palau - dykning mellan två djuphavskanaler

På Palau finns det mer än 300 kalkstens- och vulkanöar och det är en del av Micronesien. Ögruppen ligger 7 grader norr om ekvatorn i västra Stilla Havet vilket innebär ett underbart tropiskt klimat. Temperaturen ligger runt 28-30 grader både i havet och i luften året om.Palau kan stoltsera med mer en 50 dykplatser, 1 500 fiskarter och 700 korall- och anemon arter.

Palau är strategiskt placerat mellan två djuphavskanaler och det näringsrika vattnet i dessa avgrunder ger upphov till ett imponerande myller av arter. Det finns väldigt få platser i världen där en så respektingivande undervattensaktivitet regelbundet kan bevittnas, och på ett så enkelt sätt, som på Palau.

Dyka efter vrak runt Palau

Stilla havet var under andra världskriget en stor krigsskådeplats och många skepp tog sig till Palaus skyddade vatten i hopp om att finna en säker hamn. 1944 genomförde amerikanska bombplan en massiv attack och många av fartygen sänktes.

Blue Corner - juvelen i Palaus dykkrona

Dykplatsen framför andra måste vara "Blue Corner" - juvelen i Palaus dykkrona - som man ofta tipsas att dyka på och som faktiskt röstats fram till 'Världens bästa dykplats'. Efter att dykt på platsen flera gånger kan man inte mer än hålla med - örnrockor, hajar, napoleonfiskar och sköldpaddor är bara några av djuren på denna spektakulära plats som ger en extra adrenalininjektion av den grymt häftiga strömmen - det är helt enkelt bara att kroka fast sig i revet och bli en i mängden.
Läs mer : Palau på Wikipedia


dykutrustning.org
       
dykutrustning.org