Start > Asien > Thailand

Dykresor till Thailand - en resa för hela familjen

Thailand ligger förmodligen i den delen av världen där artrikedomen är som högst under vattnet. Högre än Röda Havet, högre än i Karibien och mycket högt över vad Europa presterar. Stora grunda (ur ett oceaniskt perspektiv) områden, översköljda av sol har givit perfekta möjligheter att skapa fram många olika djur, det ena djuret färgrikare och mer fascinerande än det andra.Året om ligger vattentemperaturen runt 27-29 grader, vilket borde räcka bra för de frusna nordborna. Sikten ligger oftare på 20 meter än fem meter, även om det förekommer stora variationer. Det är väldigt goda nyheter inte bara för turister, det är också fantastiska förhållanden för korallreven.

Att Dyka i Thailand är mycket varierande med allt från vacker natur till vrakdyk.

Du dyker - famijen badar

De fantastiska stränderna som erbjuds med varmt vatten i Thailand, idealiskt för hela familjen. Det går utmärkt att kombinera en dykresa med en badresa, så att hela familjen kan följa med. Väljer du att boka bad- och dyksemestern på ett ställe där dykmöjligheterna ligger nära, så kan övriga familjen ligga på stranden och njuta medan du är ute och dyker.

Thailand är en av de absolut mest populära tropiska utlandssemestrarna för nordbor. Man kan ju njuta av stark mat, varmt vatten och prickiga haja.

Similan Islands och Surin Islands

Runt Phi Phi öarna och ute vid Similan och Surin Islands hittar man den bästa dykningen i Thailand. Från staden Phuket går det dagligen turer till de kända dykplatserna så som King Cruiser, Shark Point och Racha Yai och många fler dykställen.

Vill Ni åka lite längre bort i från fastlandet och till ännu lite bättre vatten att dyka i, med ett större djurliv och underbar sikt erbjuder vi ögruppen Similan Island. Vill Ni se stora mantor och hajar är dessa båtutfärder perfekta.Racha Yai med minimala strömmar

Om man Dyker på Racha Yai inebär det minimala strömmar, klart vatten och ett vackert varierat marint liv. Dyker man på västkusten får man skåda till mestadels stora granitformationer, massa blötdjur och revfiskar, men det blir mindre koraller där. Det är ett lätt dyk att dyka på Racha Yai.

Hin Muang - klippan vid Shark Point

Hin Muang, som ligger vid Shark Point, är en klippa, och klassas som Marin Park. Här hittar man ett överflöd ut av marint liv, med mjuk- och hårdkorall, pelagisk fisk och leopardhaj. Mängden och variationen av det marina livet här kan jämföras med de bästa korallreven i världen. Men man bör vara en lite mera erfaren dykare för att dyka här. Men det är också en av de bästa dagsturerna.

Kryssningar

För finsmakaren finns det kryssningar till de bästa och mest kända områdena i Thailand och Burma (Koh Bon, Similan Islands, Burma Banks, Richelieu Rock).Läs mer : Thailand på Wikipedia


dykutrustning.org
       
dykutrustning.org