Start > Viktiga tillbehör > Klockor

Dykklockor

Det är viktigt för en dykare att hålla reda på tiden av flera anledningar. Därför är det av yttersta vikt att dykaren införskaffar sig en dykklocka som klarar av trycket på det djup som dykningen ska sker på.

Olika krav på en dykklocka

Det absolut viktigaste kriteriet är självklart hur pass bra klockan klarar av trycket under vattnet. För att det ska vara lätt för alla som tittar efter en dykklocka så anges inte trycket som klockan klarar av i en tryckenhet. Istället anges det hur många meter under vatten som klockan kan klara av. På detta sätt så kan köparen själv avgöra vilken klocka som är aktuell för just dennes behov. Ta reda på hur "skruvkronan" fungerar och hur bra den är, samt om det finns en säkerhetsventil (helium) som bör finnas om man dyker på riktigt stora djup.

En annan viktig parameter när man ska välja en dykklocka är alla funktioner som finns i klockan. Där kan det variera en del, men inte så mycket som det kan göra på vanliga klockor. Vanligtvis är en dykklocka inte utrustad med så många extra funktioner.dykutrustning.org
       
dykutrustning.org